ELIA BARCELÓ GUANYA EL PREMIO NACIONAL DE LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL 2020

 

L’escriptora Elia Barceló ha sigut guardonada  amb el Premio Nacional de literatura infantil y juvenil 2020 per la novel·la  “El efecto Frankenstein”. Aquest premi el concedeix el ministeri de Cultura i Esport per distingir una obra d'autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat i editada durant l'any anterior, en aquest cas el 2019. La dotació econòmica és de 20.000 euros.

Elia Barceló va estudiar filologia anglogermànica i filologia hispànica a les universitats de València i Alacant, per després doctorar-se en literatura hispànica a la Universitat d'Innsbruck (Àustria), país on és professora de literatura hispànica, estilística i literatura creativa. En la llarga i sòlida trajectòria de Barceló, compta amb nombrosos relats i més de 25 novel·les, una dotzena juvenils (entre d’altres, ‘El cas de l’artista cruel’, de 1998, i ‘Cordelluna’, del 2007, les dues guanyadores també de l’Edebé).

“El efecto Frankenstein”, també guanyadora del premi Edebé de literatura juvenil 2019, és una novel·la que reflexiona sobre la igualtat entre sexes i classes.