Lienas guanya el Vaixell de Vapor i Nel·lo el Gran AngularGemma Lienas ha obtingut el XXXIV Premi El Vaixell de Vapor de literatura infantil amb Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline.  Una obra que l’autora considera idònia per a una franja d’edat de 8 a 10 anys, tot i que els editors afirmen que commourà també els adults.

El premi de literatura juvenil Gran Angular ha estat per a David Nel·lo, amb La segona vida d’en Marc

Els dos premis tenen una dotació d'11.000 euros. Josep Maria Cervera, editor de Cruïlla, ha destacat l’alt nivell de les obres presentades a l’edició d’enguany, i considera que això respon al “magnífic moment que viu la literatura infantil i juvenil a Catalunya”.

Gemma Lienas explica que aquesta “és una història d’investigació que fan dos nens a partir de la troballa d’un àlbum de fotografies”. I aquestes fotografies els desperten l’interès per saber què va passar en el passat i toparan amb la dura realitat de la guerra civil.

La segona vida d’en Marc, de David Nel·lo, també és una història que passa a Barcelona. Dolors Pérez, membre del jurat del Gran Angular, l’ha definit com una obra complexa, que reflecteix la complexitat de les relacions humanes.