Veredicte del 8è Concurs de Contes Castell de la Tossa


Divendres passat, va tenir lloc a la Biblioteca Mont-Àgora, el lliurament de premis del VIII Concurs de Contes Castell de la Tossa, convocat per l’Ajuntament montbuienc. Guifré Miquel i Fageda, de Barcelona, es va emportar el primer premi de la categoria d’adults amb el relat “Sonata patètica”, Un conte amb molt ritme narratiu i amb un desenllaç molt a to. El jurat va valorar el ritme àgil, la ironia subtil, el gran domini del lèxic i el final imprevisible.
El segon premi va ser per a un dels escriptors més destacats de casa nostra, el capelladí Joan Pinyol i Colom, amb el conte “A prova de foc”, un relat força original sobre viatges en el temps, narrat en dos plans temporals, amb un llenguatge acurat, notables coneixements històrics i tocs d’humor enginyós.
I el tercer guardó va ser per la vilanovina Carmen Elvira Villagra per “Mentre em recordis, viuré”, que repetia premi atès que l’any passat va quedar en segon lloc. En aquesta ocasió ha guanyat amb un relat molt commovedor i poètic sobre els que viuen i els que se’n van, i sobre el poder colpidor del record.
Pel que fa a la categoria juvenil, el jurat, va decidir per unanimitat lliurar només un segon premi, que va correspondre a Emma López Bocache, de Vilanova del Camí, amb el conteDentro de la cafetería”, un simpàtic exercici dels mecanismes de la ficció, amb un final tendre i sorprenent.
El jurant d’aquesta edició va estar format per la regidora de cultura de l’Ajuntament, Montserrat Carricondo, la directora de la Biblioteca Mont-Àgora Núria Rossell, el president de la Fundació La Tossa Carles M. Balsells i la tècnica cap de departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament montbuienc, Isabel Guerrero). Els premis van ser lliurats als guanyadors per la regidora de cultura i la directora de la biblioteca. Els textos íntegres seran publicats, en breu, en aquest blog.

CATEGORIA  GENERAL

1r premi: Sonata patètica. Guifré Miquel i Fageda

2n premi: A prova de foc. Joan Pinyol i Colom

3r premi: Mentre em recordis, viuré. Carmen Elvira VillagraCATEGORIA  JUVENIL

1r premi: Desert


2n premi: Dentro de la cafetería. Emma López Bocache