Les obres de la nova biblioteca de Montbui en la recta final

Des de fa unes setmanes es fan els darrers treballs d’adequació de les instal·lacions de la nova Biblioteca municipal, ubicada al centre cultural Mont-Àgora de Montbui. Les obres inclouen la realització de les escomeses dels diferents serveis (aigua, electricitat, telefonia i telecomunicacions) , la instal·lació de la màquina climatitzadora i dels climatitzadors diversos que donen servei a la biblioteca, vestíbul, sala d’exposicions i banys de la planta baixa, així com també la posada en marxa de la ventilació d’aquesta zona. La inversió per aquesta darrera fase de Mont-Àgora és de 2,5 milions d'euros.
El nou equipament, gairebé a punt
 
El nou equipament, gairebé a punt.

L’Ajuntament ha encarregat, a través d’una empresa especialitzada, la realització de tot el mobiliari necessari per al funcionament de la Biblioteca. Tenir a punt les instal·lacions condicionades i el mobiliari, a més de fer el corresponent trasllat del fons documental de l’actual edifici són les tasques pendents perquè el municipi pugui estrenar el nou equipament.
Com explica l’alcalde montbuienc Teo Romero destaca la importància de Mont-Àgora perquè “invertir en educació i cultura sempre ha estat la nostra prioritat”. A la nova Biblioteca s’hi accedirà per un gran vestíbul, a la planta baixa de l’edifici de Mont-Àgora. Aquesta gran entrada a l’edifici és l’espai que distribuirà els diferents serveis de Mont-Àgora. El primer d’ells, la Biblioteca, ubicada a l’esquerra de la porta principal. La Biblioteca ocuparà dues plantes. A la de baix es dividiran diferents zones temàtiques (revistes i diaris, zona infantil), mentre que a la planta de dalt s’ubicarà el fons general i també una gran sala d’informació i diferents espais polivalents, entre els quals sobresurten un espai de música i imatge, un espai de suport, un espai de direcció, un espai de dipòsit documental i un magatzem logístic, entre d’altres.
 
Font:

1 comentari:

Soyyoeldani ha dit...

Me n'alegro que la biblioteca estigui en un estat tan avançat!! Serà un gust anar a visitar-la tan bon punt s'inauguri!

Una abraçada,

Dani R.