«Fum, fum, fum...»: la guia de recomanacions de Nadal de les biblioteques de l’Anoia


«Fum, fum, fum... ». Aquest és el nom de la guia de lectura per celebrar les festes nadalenques que acaben de presentar les àrees infantils de les biblioteques de l’Anoia.  És el primer projecte que elabora el grup de treball Anoiets, que es va posar en marxa el mes d’abril amb l’objectiu de promoure la lectura entre els més petits i de treballar plegats per compartir idees i recursos. Aquesta guia de recomanacions vol ser una eina que ajudi a pares i educadors en la tria de llibres relacionats amb la temàtica nadalenca. Ja es pot consultar per  Internet (http://issuu.com/bigualadacbiblioteca).

«Fum, fum, fum...» recull primer una selecció de llibres per regalar, i segueix amb propostes de lectures sobre les tradicions nadalenques com el pessebre, el tió, els Pastorets i els Reis, així com també pel·lícules i cd de música festiva. I acaba amb un seguit d’idees per passar l’estona, amb propostes de manualitats. La guia està dividida en apartats i cadascun està encapçalat per una cita relacionada amb la temàtica, com aquesta de Víctor Hugo: «aprendre a llegir és com encendre un  foc, i cada paraula que es lletreja, una espurna».

El grup Anoiets està format per les responsables de les àrees infantils de biblioteques de l’Anoia i es va crear amb l’objectiu de treballar plegades, comunicar-se i compartir informació i projectes per mitjà de la comunitat XBM, la plataforma de comunicació virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació. Es tracta de millorar els serveis bibliotecaris adreçats als més petits, tenint en compte que els nens utilitzen molt les biblioteques.  Una altra de les propostes dels Anoiets és la de treballar perquè els nens aprenguin a trobar els documents que els interessin.

Biblioteques de l’Anoia

Xarxa de Biblioteques Municipals