1714La Biblioteca de Montbui ha escollit la commemoració del Tricentenari per tal de treballar les visites escolars amb les escoles del municipi durant aquest curs.
Es tracta de fomentar la lectura a partir d’un eix temàtic transversal, i en aquest cas apropar als alumnes els fets més rellevants del 1714 a través dels contes, sense plantejaments històrics, però si amb uns continguts basats en la realitat.
Per tal de dur a terme aquesta activitat cada visita es troba protagonitzada per un llibre que es converteix en el fil conductor de tota l’activitat.
Aquesta iniciativa va néixer el curs 2013-2014 a les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf i són elles les que van plantejar i dur a terme el projecte, que ara nosaltres estem treballant.
A través d’un conte i jocs, els infants s’apropen als fets del 1714. Els jocs de les diferències, del laberint, les sopes de lletres i el joc de l’alquerc són les propostes que els fem als alumnes dels diferents cicles de primària. Sempre acompanyats de la tria de llibres amb que compte la biblioteca sobre aquesta tema.
La meva primera diada de Jaume Clotet, Aquell dia de 1714 d’A. Munné-Jordà i 1714: l’última bandera de Marc Donat són els tres contes que de manera visual es converteixen en l’eix vertebrador de la visita escolar.
Fins ara han passat per la nostra biblioteca els cursos del Cicle Mitjà del Gaudí i els cursos del Cicle Superior del García Lorca.