Celebrem el 25è aniversari dels Drets dels Infants

La Convenció sobre els Drets de l'Infant va ser aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Es tracta del tractat internacional més ratificat de la història i reconeix totes les persones menors d'edat ciutadans de ple dret amb uns drets humans específics que cal promoure i protegir.
 
UNICEF Comitè Catalunya i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona celebren el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant amb un programa especial durant els mesos d'octubre, novembre i desembre per tal de donar a conèixer els drets dels infants entre els usuaris petits i grans de les 230 biblioteques municipals de la Xarxa.
 
La Biblioteca de Santa Margarida s'ha adherit a la iniciativa amb una selecció de documents on els infants són els protagonistes, així com els seus drets. Pensem que és bàsic que qualsevol infant els conegui a fi de desenvolupar-se com a individu respectuós i tolerant vers ell mateix i els altres.
 
 
Els contes que aquí trobareu il·lustren, amb el text i les imatges, cadascún dels 10 principis que recull la Declaració.
 
 
A vegades resulta molt difícil ser tal i com volen els altres. Això és el que li passa a la Júlia.
 
 

 
Quatre petites cantonades de no res
 
"Al petit Quadrat li agrada jugar amb els seus amics Petits Rodons. Però no pot entrar a casa seva, perquè la porta és rodona".
 
 
 
Novel·la divertida i esborrajada per a tots aquells que s'atreveixen a seguir els seus somnis.
 
I així, amb la lectura de tots aquests llibres us sentireu més propers a vosaltres mateixos: tolerància, respecte, pau, salud, vida digna, educació i molts altres. Us convidem a     agafar-los en préstec.