Signa pel dret a llegir en electrònic


L’European Bureau of Library, Information and Documentation Associations (EBLIDA) llença la campanya “El dret a llegir en electrònic” per tal que les biblioteques puguin prestar ebooks i així fer-los accessibles a tothom, un aspecte que considera essencial per al desenvolupament de la societat.
Amb aquesta campanya de sensibilització es demana concretament que les biblioteques puguin proporcionar les darreres novetats publicades en format electrònic als seus usuaris, tal i com fan amb els llibres impresos; comprar els llibres electrònics a preus d’acord amb els costos de producció i distribució i amb condicions raonables, i, finalment, que els autors rebin una remuneració pel préstec dels seus llibres electrònics.
L’objectiu final és que hi hagi un marc legal que reguli aquestes condicions. Per aquest motiu, EBLIDA demana signar una petició electrònica a la plataforma Change.org a favor de la campanya i així arribar a la Comissió i al Parlament Europeu amb el suport de la ciutadania europea per forçar l’aprovació d’una Directiva Europea de Propietat Intel·lectual d’acord amb les necessitats de les biblioteques.