La revista “San Mauro” digitalitzada


 
Durant el primer semestre d’aquest any, la Biblioteca ha dut a terme la digitalització de la revista local “San Mauro”, posteriorment titulada “Sant Maure”. A hores d’ara, ja es pot consultar en format digital a través del dipòsit Trencadís.

Aquesta revista, que la biblioteca conserva en paper, fou una publicació mensual que recollia l’actualitat de Santa Margarida de Montbui durant els anys de la transició i els primers anys de la democràcia. Tenia un fort caire ideològic, propi del context de la seva creació. Va néixer com a element cohesionador d’un nucli de recent creació com el barri de Sant Maure i com a instrument aglutinador dels moviments veïnals i polítics d’esquerres. És la publicació clau per conèixer la realitat de Montbui des del 1975 i fins el 1987.

L’objectiu de la seva digitalització és garantir la seva conservació i preservació futura, així com facilitar-ne l’accés als estudiants, investigadors, i a tots els ciutadans interessats en la seva consulta.

La revista digital s’ha inclòs en el Trencadís, que és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals on s’hi troben les col·leccions locals úniques i valuoses de les biblioteques de la xarxa.
 
TRENCADÍS