El Gènius celebra el Centenari de la Mancomunitat


 
Per celebrar el Centenari de la Mancomunitat de Catalunya, el portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona explica als més petits, a través d'un vídeo, què va fer la Mancomunitat i quina importància va tenir la seva tasca.
Foto: XBM / Diputació de Barcelona
 
El material subratlla com perviu l'herència de la institució amb serveis com les biblioteques municipals, la xarxa de carreteres o de telèfons. Així també, a l'apartat Sabies que...? del Setciències els infants poden ampliar la informació.
La Mancomunitat de Catalunya, que agrupava les quatre diputacions catalanes, es va constituir el 6 d'abril de 1914 i va proporcionar al país uns serveis i equipaments necessaris per al seu desenvolupament i modernització. Precisament, aquest pròxim diumenge, 6 d'abril, tindrà lloc al Palau de la Generalitat l'acte central de commemoració de la seva creació.
La Mancomunitat va tenir dos presidents, primer, Enric Prat de la Riba, i arran de la seva mort, el 1917, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.