Nova guia de lectura editada per les Biblioteques de l’Anoia.

 
Un any més, coincidint amb la diada de Sant Jordi, les biblioteques de l’Anoia que formem part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona hem editat una nova guia de lectura per regalar als nostres usuaris. Amb el títol de «Joves lectors» aquest any la guia proposa descobrir els autors de llibres infantils i de novel·les juvenils de la comarca, així com els artistes locals que han il·lustrat obres infantils.
La guia de lectura inclou un centenar de títols que es poden trobar a les biblioteques municipals de la Xarxa de la Diputació: Biblioteca Central d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa, Capellades, el Bruc i el Bibliobús Montserrat. Aventures, misteri, contes, fantasia, còmics, poemes... Qualsevol llibre és bo perquè l’infant s’endinsi en el món de la lectura i adquireixi un hàbit que el convertirà en un gran lector. I això ho saben, els escriptors de casa nostra, que han pensat en els més petits a l’hora de deixar volar la seva imaginació.

La guia recull els llibres per franges d’edat i per gèneres literaris. D’entre els llibres per als lectors més petitons destaquen els signats per Pia Vilarrubias, com Endevina qui ha arribat!, i Pilar Lladó i El drac xerrac. Els infants d’entre 6 a 8 anys poden gaudir de les aventures de Kònik l’esquimal, creades per Xavier Botet i il·lustrades per Marcial, o de les trifulgues de La Tona, la Tina i jo, de Maria Enrich. Els nens d’entre 8 a 12 anys poden triar entre diverses propostes com les Aventures d’anar i tornar d’Anna Vila, El Mar de la Tranquil·litat de Josep Sampere o Dorotea i la joia gegantina, de Joan Pinyol. Les lectures per als joves també són ben variades. Així, d’entre aquestes novel·les destaca Dents de lleó, que han escrit a vuit mans Laura Aldabó, Adriana Bacardit, Arlet Mollà i Mònica Xifré, i els misteris de Josep Sampere amb El dimoni de la tarda o El pou darrera la porta.

Finalment, pel que fa a altres gèneres literaris com la història i les biografies, la guia dóna a conèixer llibres pensats especialment per als lectors més petits. És el cas de Pels camins de la història d’Igualada, d’Antoni Dalmau, la Història de Piera en còmic o El timbaler del Bruc.