"Victus", el més llegit del 2013


Victus. Barcelona 1714, d'Albert Sánchez Piñol, s'ha imposat com la novel·la més prestada l'any 2013 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. María Dueñas és l'autora de la segona i tercera novel·la més prestada: El tiempo entre costuras i Misión olvido, respectivament.Pel que fa a les novel·les juvenils més llegides a les 216 biblioteques municipals i 9 bibliobusos de la demarcació de Barcelona, ocupen les dues primeres posicions la primera i segona entrega de la saga dels Jocs de la Fam, creada per Suzanne Collins. En tercera posició, hi ha Quantic love, de Sònia Fernàndez-Vidal.

Els mangues són els còmics més demanats entre el públic adult. Encapçalen les posicions: Death note, de Tsugumi Ohba, un manga a l'estil de les novel·les policíaques, 20th Century Boys, de Naoki Urasawa, i The Gentlemen Alliance, d'Arina Tanemura.

En l'àmbit audiovisual, les sèries de televisió continuen dominant la llista. L'encapçalen les primeres temporades de Perdidos i Juego de tronos. En tercer lloc hi trobem la pel·lícula de Tate Taylor Criadas y señoras .

Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques trobem Jazz on film...film noir; 11 de novembre de l'empordanesa Sílvia Pérez Cruz, i Massatge amb cançons de Dàmaris Gelabert.