Avancen les obres del Mont-Àgora


Montbui continua perfilant la gran infraestructura educativa i cultural. Les obres de la segona fase de Mont-Àgora, que inclouen la construcció de la Biblioteca Municipal en el nou edifici, es troben molt avançades.
D’una banda l’empresa Construccions Inbisa (Byco) està finalitzant la segona fase de les obres, que ha de cloure durant l’any que ve amb l’estrena de la nova biblioteca. Aquesta fase també inclou la totalitat de la façana, el sistema de compartimentació de l’edifici, els acabats, el condicionament i les instal•lacions de la Biblioteca Municipal. Aquesta actuació també contempla la urbanització de les voreres exteriors de l’edifici.
La nova Biblioteca de Montbui tindrà una superfície total de més de 1.300 metres quadrats (repartits entre la planta baixa i la planta primera de l’edifici). Aquesta biblioteca, a la qual s’hi accedirà per la planta baixa, comptarà amb diferents àrees temàtiques (revistes i diaris, espai infantil…). La primera planta disposarà d’una gran sala d’informació i també hi haurà el fons general (més de 500 metres quadrats). No hi faltaran diferents espais polivalents com ara un de música i imatge, un espai de suport, un altre de direcció, un espai de dipòsit documental, un magatzem logístic, etc. Tot això suposarà una millora considerable per als seus usuaris.
Però a més de la Biblioteca, d’aquí a poc més de tres mesos Mont-Àgora acollirà quatre aules de l’escola Garcia Lorca, situada de forma annexa a l’equipament. Durant els darrers dies l’Ajuntament de Montbui ha procedit a la licitació d’aquesta actuació, la qual anirà a càrrec de l’empresa Cots i Claret, que farà les obres per un import de 365.000 euros. Els treballs de condicionament dels espais permetran ubicar-hi quatre aules i posar punt i final als barracons que durant els darrers cursos han anat ocupant parcialment el pati de l’escola García Lorca. El cost d’aquesta actuació l’assumeix el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que va signar un conveni amb l’Ajuntament de Montbui a través del qual l’ens local assumia la licitació i direcció de l’obra.Font: anoiadiari.cat


1 comentari:

Soyyoeldani ha dit...

La veritat es que des de fora l'edifici està quedant maquísim!!