Premi llibreter 2013


Un any mes s’han lliurat els Premis Llibreter. El Premi Llibreter és un guardó que distingeix tres obres editades l'últim any en les categories de Literatura Catalana, Altres Literatures i Àlbum Il·lustrat, d'entre totes les proposades per les llibreries agremiades, i que té la finalitat de donar a conèixer títols que, malgrat la seva qualitat literària, han passat desapercebuts pel gran públic. Les novel·les i autors guardonats aquest any han estat:
El Premi Llibreter de literatura catalana ha estat pel dietari La primavera a Pequín (Quaderns Crema), de Francesc Parcerisas, poeta, traductor i crític literari. L’obra recull les reflexions durant una estada a Pequín i descriu escenes quotidianes en la cultura xinesa.  En la categoria de les altres literatures, els llibreters han optat per El cas d'en Barney Panofsky (Quadrens Crema), de l'escriptor Mordecai Richler. El jurat ha destacat "l'estructura complexa, originalitat en la temàtica i una prosa fluïda que li dóna frescor".
La caputxeta vermella, (Símbol Editors), ha obtingut el premi de llibre il·lustrat, amb text del desaparegut Aaron Frisco i il·lustrat amb gran realisme i detall per Roberto Innocenti. Adaptació del popular conte clàssic situat en un entorn urbà.