Les obres de la nova Biblioteca estan avançantDesprés de quatre mesos d’obres, la construcció de la nova biblioteca marxa a bon ritme. La biblioteca serà el primer servei en funcionament del futur Centre Cultural Mont-Àgora, del qual s’està realitzant la segona fase. Precisament en aquest període de l’actuació s’ha treballat especialment en el tancament i el sistema de compartimentació de l’edifici. I també està prevista la urbanització de les voreres exteriors de l’edifici.
La Biblioteca disposarà d’una superfície de més de 1.300 metres quadrats (repartits entre la planta baixa i la planta primera de l’edifici). Aquesta biblioteca, a la qual s’hi accedirà per la planta baixa, comptarà amb diferents àrees temàtiques (revistes i diaris, espai infantil…). Tammateix, a la primera planta es disposarà d’una gran sala d’informació i també hi haurà el fons geneal (més de 500 metres quadrats). No hi faltaran diferents espais polivalents com ara un de música i imatge, un espai de suport, un altre de direcció, un espai de dipòsit documental, un magatzem logístic, etc. La nova biblioteca disposarà d’un major espai per al fons bibliogràfic, sales més grans per llegir i estudiar, més serveis, i un notable increment de les seves col·leccions. Tot això suposarà una millora considerable per als seus usuaris.
Els treballs d’aquesta segona fase es troben bastant avançats, però no seran una realitat fins al darrer terç d’aquest any. Les obres d’aquesta segona fase van a càrrec de l’empresa BYCO (Invisa Construcción). L’import d’adjudicació va ser de quasi dos milions i mig d’euros, subvencionats a través del PUOSC i la Llei Barris de la Generalitat i a través de la Diputació de Barcelona.