Recomanacions

Avui us recomanem dues novel·les que recentment han estat adaptades al cinema i que s’acaben d’estrenar a totes les sales. Ens referim a les novel·les Fin, de David Monteagudo, publicada el 2009, i a Història de Pi, de Yann Martel, publicada el 2003.


Fin, de David Monteagudo, és una història de ciència ficció sobre un grup d’amics que es reuneixen en una casa per passar-hi un cap de setmana i recordar vells temps. Res ha canviat entre ells fins que, de sobte, un estrany incident fa que quedin completament aïllats i incomunicats. Decideixen sortir a buscar ajuda però una ombra amenaçadora cada vegada més propera i palpable els persegueix. Us recomanem aquesta trama apocalíptica perquè no us deixarà indiferents, sobretot, pel polèmic final que no convenç a tothom.
Història de Pi, de l’escriptor canadenc Yann Martel, és un relat màgic sobre una aventura fantàstica però creïble d’un noi indi que, després d’un naufragi, es troba en un bot salvavides amb un únic supervivent, un tigre de bengala, amb el qual haurà de conviure ni més ni menys que 227 dies. Història de Pi és una original faula sobre la dependència, la llibertat, la fe i l’instint. Novel·la molt recomanable, molt amena i plena d’aventures i reflexions molt emocionants.
A l’any 2002 va rebre el “Premi Booker”. Als cinemes s’ha estrenat amb el títol La vida de PI.La biblioteca disposarà, més endavant, de les pel·lícules.