Una àcida crítica a la societat alemanya a través de les “opinions d’un pallasso”

Un pallasso pot dir tot el que vol, perquè ningú sap quan està jugant o quan està parlant seriosament però, Hans Schnier, el personatge que dibuixa Heinrich Böll, constitueix una crítica a la societat alemanya: la guerra, el nazisme i l’estricte cercle catòlic que va censurar els actes del pallasso, perquè ell representa l’home tal qual, des de la seva llibertat i amb els valors humans sense condicions.

Les opinions dels lectors i les lectores del club han estat diverses, riques i plenes de matisos, potser és el que l’autor volia provocar, perquè malgrat els anys que han passat des que es va escriure, als voltants del 60, hi ha qui ha fet una bona comparació amb l’època que ens toca viure en aquests moments. Per tant, cal dir que la literatura de Böll és literatura en majúscules perquè toca el valors universals de l’ésser humà.

Si encara no heu descobert aquest premi Nobel us animem a descobrir-lo.

Aquest ha estat el darrer club de lectura d’aquest curs 2011/2012. Un grup de persones entusiasmades per la lectura, pel compartir, per gaudir d’històries... hem passat molt bones estones. Per això, només dir-vos: animeu-vos!!!, us esperem per escoltar les vostres opinions.

Bon estiu!!!!, sigueu feliços, perquè també és una manera, en aquest moment, de resistir.