“El caçador d’estels” al Club de Lectura del Nucli Urbà


Khaled Hosseini
 El dia 2 de maig, els participants del club de lectura es van reunir per parlar d’aquest llibre sobre l’Afganistan. Què en sabem d’aquest país?, el que ens venen a les notícies i les informacions que anem reben quan hi ha un atemptat i/o un combat. El caçador d’estels ens apropa a la història recent d’aquest país, al llarg del viatge de vida que fa el protagonista.

Els participants del club van valorar la sensibilitat en que ha estat escrita aquesta novel•la ja que l’autor va viure a la seva pròpia pell el dolorós procés de la migració forçada i ha sabut retratar la vida d’un país que viu una interminable guerra en la qual es veu ficat l’Afganistan des dels anys 80, en diferents intervencions bèl•liques.

Uns personatges definits i clars en la seva forma com el fons. L’autor retrata de manera subtil les passions humanes: l’amor, la culpa, la por i la redempció. T’atrapa perquè no deixis de llegir.

Podem imaginar el cel de Kabul ple dels colors brillants dels estels, ens podem quedar meravellats sense imaginar-nos la tragèdia que s’amaga als seus carrers.

Una novel•la per llegir i descobrir la història d’un poble maltractat i la vida que suposa deixar el teu país, començar de nou i saber que la teva terra ja no serà mai el que vas deixar.