COL·LECCIÓ LOCAL
La Col•lecció local de la biblioteca de Santa Margarida de Montbui recull els documents que fan referència al municipi de Montbui i a la comarca, així com aquells documents escrits per autors montbuiencs.
Actualment està formada per 450 llibres, butlletins i revistes d’abast local i comarcal i molta diversitat de petits impresos (documents d’un format inferior a les vint pàgines), entre ells: programes de fira i festa major, catàlegs, cartells, publicitat, calendaris, fullts solts…

La col•lecció local és un reflex del dia a dia del nostre poble, i per tant de la història en tots els aspectes: socials, polítics, econòmics, culturals, populars... Aquest fons constitueix una documentació única que de no ser per la biblioteca sovint es perdria.

Aquesta col•lecció és oberta, això vol dir que es va actualitzant continuament. Tot el que surt publicat des de les entitats, institucions o associacions, la biblioteca s’encarrega de recollir-ho i arxivar-ho. D’aquí a uns anys aquests impresos actuals seran testimonis d’una època.

Les condicions de préstec

Els documents d’aquesta col•lecció es deixen en préstec o en préstec restringit, excepte aquells que pel seu valor o antiguitat cal conservar especialment. Es poden fer fotocòpies dels documents sempre que el seu estat ho permeti.

Amb la finalitat d’ampliar aquest patrimoni cultural tant important del nostre municipi i contribuir a la seva difusió, us demanem que si teniu algun document que faci referència a Montbui o a la comarca i us en voleu desfer, us agrairíem que ens ho féssiu arribar a la biblioteca. Els catalogarem i classificarem per posar-los a l’abast de qualsevol persona interessada en l'estudi del nostre poble i la seva gent.

Només amb la col•laboració dels ciutadans i de les entitats podem formar una col•lecció viva, activa i el màxim de completa. Moltes gràcies per endavant.