Recomanacions

Cormac McCarthy. La carretera. Edicions 62

La carretera és una commovedora història del viatge d’un pare i un fill. Tots dos caminen sols per un paisatge apocalíptic on res no es mou, llevat de les cendres arrossegades pel vent. El cel és fosc i el fred és tan terrible que és capaç de trencar les pedres. La lluita per la supervivència i un immens amor els uneix i els porta junts cap a un final que sembla no tenir esperança. Aquesta magistral novel·la és una lúcida meditació sobre el pitjor i el millor de què som capaços.
Va guanyar el Premi Pulitzer de l’any 2007.


Frank Hurley. Shackleton: la odisea de la Antártida. GeoPlaneta

Aquesta és la fascinant història de l’expedició a l’Antàrtida de Sir Ernest Shackleton i la seva tripulació, de l’extraordinària prova i desafiament a la mort. Un viatge de 1.300 km a bord d’un vaixell a través dels pitjors mars del món que feien impossible el seu rescat.
Aquest és el primer llibre que reprodueix totes les instantànies de Frank Hurley, fotògraf oficial de l’expedició que va immortalitzar aquesta odisea.
Emili Teixidor. La lectura i la vida. Columna

Aquest llibre, molt entretingut i divertit, és un conjunt de reflexions sobre l’acte de llegir i d’escriure. El recomanem per a pares i mestres que necesiten consells per contagiar als nens i als joves el desig de llegir. Destaquem el capítol 5, on aquest escriptor i pedagog, presenta arguments molt interessants a favor de la lectura dels clàssics per a joves. També parla del món de les biblioteques, on ell s’hi mou tot sovint.
Llibres per escoltar.
Colección Audiolibros. Didaco

Si tens la vista cansada o bé no tens ganes de llegir aquesta col·lecció d’audiollibres et pot ser útil. Les gran obres d’autors clàssics com Verne, Stevenson, Poe, Kafka… les podràs escoltar al cotxe, a casa, passejant per la muntanya, a la platja… Fins i tot ho podràs fer amb la família o els amics.
Editat en format CD.