CARNESTOLTES 2021

El carnaval o carnestoltes és una celebració que pertany al calendari lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d'hivern. Però el carnaval s'ha d'emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la quaresma  Per tant, des d'aquesta altra perspectiva, per situar el carnaval en el calendari hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera. El diumenge següent és Diumenge de Pasqüa i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams. A partir d'aquest últim comptem quaranta dies enrere i arribem al Dimecres de Cendra, el primer dia de la quaresma i l'últim del carnaval. El dijous anterior és l'inici tradicional de la setmana de carnaval o Dijous Gras. D'aquesta manera, el Dimecres de Cendra es mourà entre els dies 4 de febrer i 10 de març, i el Dijous Gras oscil·larà entre el 29 de gener i el 4 de març.
Com cada any t'hem preparat una petita mostra de contes, llibres de disfresses i altres perquè puguis celebrar el teu carnaval particular.


I com que ens agrada la festa i et volem ben guarnit et regalem una careta de la col·lecció Gènius. Tria la que vulguis: tenim en Gènius, la Valentina i en PlayMe


I recorda que podràs participar en el Carnestoltes infantil que ha organitzat l' @ajmontbui. Et deixem el cartell amb les indicacions per participar fins el 17 de febrer.