TRENCADÍS

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i  facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.

Per acabar de documentar les fotografies, s'hi ha incorporat un missatge perquè els usuaris que puguin, ens ajudin a datar i descriure algunes de les fotografies.
Sabieu per exemple que a l'any 1925 es publicava a Igualada la revista "¡Talia!"?. Aquesta revista feia la crítica dels espectacles locals i dins d'aquest recurs en podeu trobar tres números.

Del 1975 al 1987 es publica a Montbui la revista "San Mauro",que recollia l’actualitat de Santa Margarida de Montbui durant els anys de la transició i els primers anys de la democràcia. Va néixer com a element cohesionador d’un nucli de recent creació com el barri de Sant Maure i com a instrument aglutinador dels moviments veïnals i polítics d’esquerres. 

La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona et dóna accés també de manera digitlitzada al  fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendències, costura i costums, etc., que es remonten a finals de segle XIX, algunes d'elles en francès.