34 Saló Internacional del còmic de Barcelona


Aquests dies té lloc a Barcelona el 34 Saló Internacional del còmic. Organitza el certamen FICOMIC, i és un gran espai on el còmic viurà una gran festa amb exposicions, tallers, signatures d’autors, conferències, videojocs... i on el cinema, els cotxes i les motos tindran un especial protagonisme. 
El 34 Saló del Còmic de Barcelona suma 9.000 metres quadrats d’espai respecte a l’anterior, arribant fins als 45.000. Enguany, el certamen comptarà amb un total d’11 exposicions preparades especialment per a la cita, com les dels guanyadors del Premis del Saló del Còmic de la passada edició, Santiago Garcia i Javier Olivares –autors de Las Meninas-; l’homenatge al recentment desaparegut Luis Bermejo; o Per molts anys Ibáñez, la dedicada a Francisco Ibáñez, autor del cartell d’aquesta edició, qui fa poc ha celebrat els 80 anys. 
Entre els autors estrangers convidats es troben Frank Miller, tot un referent del còmic i el cinema contemporani; Ben Bocquelet, creador d’El Asombroso Mundo de Gumball; Cyril Pedrosa, un autor europeu clau; Zerocalcare, la gran revelació del còmic italià; el prestigiós guionista nord-americà Brian Azzarello; la singular il·lustradora francesa Maryon Fayolle; la polifacètica creadora argentina Sole Otero; la interessant autora libanesa Zeina Abirached o l’innovador dibuixant i il·lustrador Koren Shadmi. A més, es comptarà amb la presència de dos autors clàssics de renom com són els italians Paolo Eleuteri Serpieri i Lele Vianello.

Més informació: http://ficomic.com/inici.cfm

Si el Saló et fa agafar ganes de llegir còmics et recomanem que vinguis a la Biblioteca Mont-Àgora. Segur que trobes el còmic que fa més per a tu.