Més de 22.600 visitants a la biblioteca durant el 2013


La Biblioteca de Montbui va finalitzar  l’any 2013 amb un important increment de visitants. Més de 22.600 persones han passat pel nostre equipament cultural, el que suposa un augment de gairebé un 10 per cent respecte l’any 2012. Aquestes xifres signifiquen un augment  important de gairebé 2.000 persones, i situen l’any 2013 com un dels millors pel que fa a visitants de la biblioteca.
Durant l’any passat fins a 200 persones s’han fet el carnet de la biblioteca, el que significa un increment de 7,5 per cent. Després de 19 anys de servei, ja comptem amb  4.176 usuaris inscrits. Cal destacar que el 88 per cent dels inscrits són montbuiencs i un pràcticament  4 de cada 10 ciutadans del nostre municipi té el carnet d’usuari de la biblioteca.

Pel que fa als serveis que oferim, l’ús del servei de préstec de documents és capdavanter, amb un 30 per cent dels total d’usos. Precisament aquest servei ha tingut un increment del 8 per cent durant aquest últim any, arribant-se als 20.033 documents prestats. Li segueixen l’ús del Wi-Fi (17%), ús d’Internet (14%) i també la participació en activitats realitzades a la biblioteca (7%). Cal destacar especialment l’increment dels usos del servei de Wi-Fi, amb un creixement del 14 per cent.
Durant l’any 2013 també hem potenciat de forma notable el bloc, que ha aconseguit un augment de visites del 24 per cent (s’ha passat de 4.383 visites a 5.440)

Tanmateix cal destacar també la importància de les activitats que hem organitzat al llarg de l’any, com ara sessions de l’hora del conte, visites escolars, clubs de lectura, exposicions bibliogràfiques, tallers... En total hi han pres part més de 1.600 persones a les diferents activitats culturals. Una de les activitats amb més bona acollida són els clubs de lectura. Durant el 2013 es van organitzar 27 sessions, amb un total de 184 assistents.  
La construcció de l’edifici Mont-Àgora acollirà, entre altres serveis educatius i culturals, la nova biblioteca. Actualment, l’estructura està plenament perfilada. Tindrà més de 1.300 metres quadrats repartits en dues plantes interconnectades. Arquitectònicament comptarà amb molta llum natural, espais diàfans i un disseny obert molt atractiu i espectacular, a partir de grans vidrieres. La nova biblioteca oferirà més serveis i disposarà d’un fons documental molt atractiu i actualitzat format per més de 30.000 documents. Des de l’Ajuntament s’està treballant per aconseguir els recursos necessaris per acabar els treballs i per poder posar en marxa la biblioteca el més aviat possible.